среда, 15 апреля 2015 г.

         Однією з найбільш трагічних подій ХХ століття стала Друга світова війна. В ході цієї найжорстокішої битви людство протистояло гітлерівському фашизму і перемогло його.
          Кожного року проходять заходи, на яких вшановують день звільнення рідного міста. Цей рік не став винятком. 7 квітня пройшов 71 -й рік, як звільнили наше рідне місто Біляївка від фашистів. Для історії це небагато, а для людини - майже все життя. З метою увіковічення історичної пам'яті,  вшанування пам'яті загиблих, визволителів та учасників Великої Вітчизняної війни зустріч - вшанування "Подвиг, що залишиться  в віках", провели Біляївська районна бібліотека для дорослих спільно з історико - краєзнавчим музеєм.
          Розпочала свято директор музею - Коваленко Євгенія Василівна такими словами - "Згадаймо тих, кого немає з нами, хто навічно залишився молодим, визволяючи наш рідний край від ворога".
           На зустріч були запрошені - Кривонос Лідія Петрівна, донька нашого земляка, Героя Радянського Союзу згами Перта Миколайовича, Шойко Світлана Петрівна, донька партизана - підпільника Шойко П. Л., Пізмазко Анатолій Пантелеймонович з дружиною Лізою Дмитрівною -  місцеві жителі, очевидці тих подій, Ревуцький Борис Якович, син партизана - підпільника та учні 9- х класів ЗОШ №3.
           "Сьогодні нам вкрай важливо пам'ятати про звільнення нашого міста, у визволенні від німецько- фашистських  загарбників - підкреслила Кривонос Лідія Петрівна, донька нашого земляка, Героя Радянського Союзу - Згами Петра Миколайовича, також важливо, що нам є про ще більше гордилися нашою справді великою державою - Україною".






Комментариев нет:

Отправить комментарий

Ми з радістю відповімо на всі Ваші питання!