вторник, 27 ноября 2018 г.





«Насильство над жінками: проблема існує»
(до міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками)

            Насильством в сім`ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного характеру одного члена сім`ї  по відношенню  до іншого, якщо ці дії порушують конституційні права та свободи члена сім`ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду його фізичному чи психологічному здоров`ю.
           Особи, які вчинили насильство в сім`ї можуть нести як адміністративну, так и кримінальну відповідальність. Якщо ви стали жертвою насильства, вам потрібно викликати дільничого інспектора міліції, який повинен скласти адміністративний протокол про факт насильства в сім`ї. У разі отримання тілесних ушкоджень дільничий  повинен скласти адміністративний протокол про факт насильства в сім`ї. У разі отримання тілесних ушкоджень дільничий повинен дати направлення на проведення експертизи для зняття побоїв, на основі якої видається експертний висновок. Якщо у висновку встановлено, що в результаті насильства були отримані тілесні ушкодження середньої важкості або важкі, правоохоронними органами порушується кримінальна справа.
          Пам`ятайте, що насильство не можна терпіти, з ним потрібно боротися! Постійні приниження і знущання травмують не тільки вас, але і ваших дітей, які стають свідками того, що відбувається. Подбайте про їх майбутнє!
          В нашій бібліотеці розміщена літературна виставка присвячена міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Якщо Вас цікавить ця тема, або Ви маєте запитання, але не маєте на них відповіді приходьте до нас, будемо щиро раді Вас бачити!


Виконавець: бібліотекар-координатор Бухтоярова А.Ю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Ми з радістю відповімо на всі Ваші питання!