среда, 5 декабря 2018 г.


«День обіймів»
          Ті, хто цікавиться психологією, знають, що є такий термін – психосоматика – розділ психологічної медицини, який вивчає вплив різноманітних психологічних факторів на перебіг та й загалом виникнення тої чи іншої тілесної хвороби. Якщо говорити спрощено, майже всі людські хвороби мають психологічне підґрунтя.Біль у горлі, головокружіння, мігрені, нудота, спинний біль та іноді навіть онкологія – всі ці хвороби можуть бути зумовлені психосоматикою. Тож однією з практик, як покращити свій психологічно-емоційний стан і позбутись психосоматичних причин хвороби, є призначення психолога… обійматись. Як би це банально не звучало.
         Обійми допоможуть позбутися стресу. Вважається, що обійми допомагають вивільненню гормону окситоцину в організмі, а він, як відомо, викликає в людей почуття щастя. Відповідно, часті обійми допоможуть впоратись із стресовими ситуаціями у буденному житті.
        Обійми покращують  стосунки між мамою та дитиною. Тут також дуже важливі обійми, як стверджують британські та американські вчені.
        Обійми  допомогають зміцненню судин та серця. Окситоцин, гормон, який виробляється організмом при обіймах, впливає на зниження частоти серцевих скорочень, а також зменшує створення гормонів стресу (кортизолу та норадреналіну). До того ж зміцнюються стінки судин.
       Обійми допомагають долати не тільки душевний біль. Дослідження, проведене у 2015 році у Королівському коледжі в Лондоні, показало, що окситоцин, вивільнений за рахунок обіймів із близькою людиною, має аналгетичний ефект, тобто знижує інтенсивність болю.
       Обійми підвищують  імунітет. В цьому "винний" все той самий окситоцин, який продукує організм під час обіймів.
       Обійми допомагають просто розслабитись та відчути спокій.
Обійми сприяють  покращення стосунків. Однією з перших порад психолога для пари, яка має певні труднощі у стосунках та прийшла на прийом, буде обійматись не менше 10 разів на день. І це дійсно допомагає! Тож наша Біляївська ЦРБ рекомендує Вам частіше обійматися окрім приємних почуттів також будете мати шанс отримати більше здоров`я.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Ми з радістю відповімо на всі Ваші питання!