среда, 29 апреля 2015 г.


В цьому році 26 квітня виповнилось 29 років від тих страшних Чорнобильських подій. «Біль Чорнобиля з роками не зникає…», під такою назвою в Біляївській центральній районній бібліотеці пройшла  година – вшанування для учнів 10 – х класів ЗОШ №1, класні керівники Горюхіна В. С., Самородська І. М.
           Поділитися своїми спогадами запросили безпосереднього учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  Дерус Сергія Олександровича .

Сергій Олександрович, військовий офіцер був призначений з перших днів працювати в зоні аварії, замісником командира частини та начальником штабу. Як він розповів,  вони займалися очищенням  реактора від будівельного сміття, спорудженням  сховищ для ядерних відходів,  пробивали колодязі для дренажу та траншеї для стоків дощової води уздовж річки Прип'ять. Працювати в тих умовах  було дуже тяжко через високий рівень радіації.
            Також для присутніх оформлена виставка – пам'ять «Чорнобиль – трагедія століття». На ній розміщені книги, вирізки з газет,  фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.

            Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки Чорнобильської трагедії та чути дзвони по тим, кого все не має, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, своїм життям.






Комментариев нет:

Отправить комментарий

Ми з радістю відповімо на всі Ваші питання!